Uyku Eğitimi son zamanlarda çok fazla duyduğumuz bir konu oldu. Ancak uyku eğitiminin çok ciddi bir süreç olduğunu ve profesyonelce yapılması gerektiğini belirtmek isterim.

“Bebeğin Kendini Sakinleştirme Becerisi” doğumdan 4-5 ay sonra gelişmesine İHTİYACI VARSA destek vermek üzere odaklanılması gereken bir konudur. Öncelikle anne ile ilk aylar kurulan bağın sağlam ve kesintisiz yaşanmış olması beklenir. Anne ilk aylarda emzik, kundak, sallama, sarmalama ve emzirme ile bebeği sakinleştirir.

Bu saydığımız geçiş objelerinin bırakılması aşamasında, desteksiz uyuması için verilen Uyku Eğitimi dendiğinde de birkaç metod olduğunu belirtmek gerek. Bunların içinden psikoloji ve pedagoji alanında kabul görmüş olanları seçmek, metodları kitaplardan okumak, anne olarak doğru bilgiyi seçip sentezleyerek bebeğe uygulamak en doğrusudur. Uyku Eğitimini verirken AĞLATMADAN uygulamalı, eğer bunu başarmakta zorlanma varsa uzmandan destek almalıdır.

Bebek uyku eğitiminde güvende hissetmelidir. Bu annenin onun yanında ona destekleyici olmasıyla sağlanır. Pekçok yanlışlar içeren uyku eğitimi adı altındaki uygulama denemelerinde bebek anne tarafındanbir süreliğine de olsa yalnız bırakılır ve ağlatılır. Bu bebeğin anneye, çevreye dünyaya güvenini bir daha tamamen eski haline getirilemez şekilde bozar. Olumsuz bir deneyim olarak bilinçaltında kalır. Uyku sorunlarına sağlıklı anne bağı ve anne psikolojisi üzerinden doğru çözüm  bu sebeplerle çok önemlidir, aile demoralize olmadan, yetersiz ve başarısız hissetmeden eğitim sürecini geçirir. Bebeklerde mutlu bir şekilde daha çok öğrenmeye, eğlenmeye, oynamaya, sosyal olup ilişki kurmaya zemin sağlar.

Diğer Hizmetler